Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Θύτης και θύμα

        Η βία δεν είναι πολιτισμός και δεν έχει πλάκα,όσο για το θύμα τόσο και για το θύτη.Σίγουρα θα αναρωτιέστε το γιατί δεν έχει πλάκα για τον θύτη από τη στιγμή που εκείνος ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την βία.
       Η απάντηση είναι πολύ απλή:ο θύτης  χρησιμοποιεί την βία ,διότι με αυτήν έχει μεγαλώσει.Μπορεί ο θύτης (μιλώντας για έφηβους) να είχε κάποια τρομακτική εμπειρία κατά την προ εφηβική του  ηλικία. Μπορεί να μην είχε τον έναν από τους δύο γονείς του ή να μην είχε καθόλου γονείς.Μπορεί οι γονείς του να ήταν αλκοολικοί ή ναρκομανής ή και να το κακοποιούσαν.Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί ο θύτης να έχει κάποιο παιδικό τραύμα.Γι 'αυτό κάθε φορά που βλέπει στα μάτια του θύματος τον φόβο,αμέσως έρχοντε στο μυαλό του εικόνες οι οποίες τον τρομάζουν και πολαπλασιάζουν το μίσος που νιώθει.Πιστεύει πως ξεσπώντας σε κάποιον πιο αδύναμο από αυτόν εκδικείται αυτό που τον τρομάζει,ενώ στην πραγματικότητα εκδικείται τον εαυτό του και το θύμα.Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζετε να μιλήσει σε κάποιον είτε αυτός είναι κάποιος εδικός είτε είναι κάποιος καθηγητής του.
                                       Θύτες τα θύματά σας δεν είναι οι τρομοκράτες σας.
                                                   Εσείς πρέπει να πείτε ΌΧΙ στη βία.
                                Για ότι σας συμβαίνει δενφταίνε τα θύματά σας αλλά εσείς. 
                                            Πείτε ΌΧΙ στη ΒΙΑ!Πείτε ΝΑΙ στη ΦΙΛΙΑ!
                                                   

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΑΝΤΟΝΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΣΧΟΛΙΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ degree1-atriantafilia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή